iFilm2 TV kanalı yayına girdi

iFilm2 TV kanalı yayına girdi

  Haziran 19, 2019

  615 Okunma

IFİLM-2 televizyon kanalı, ortak kültür ve dile sahip komşu ülkelerle ilişkileri güçlendirmek ve yaymak amacıyla dün İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürü ve dış yayınlar yardımcısının katıldığı merasimle resmi olarak hizmete girdi.

Sözkonusu kanal, Arapça, Farsça  ve İngilizce yayın yapan kanallardan ayrı olarak, başta Afganistan, Tacikistan, Özbekistan olmak üzere bölgede Fars/Dari dili konuşan ülkelere yönelik 24 saat, İran film ve dizileri, musiki, İran'ın tanıtımıyla ilgili programları öncelikli olarak kendi yayın listesine alacak.

İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürü Abdulali Ali Askeri sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, 'IFİLM-2' kanalının bölgede Farsça konuşan ülkeler için köprü olması ve batının kültürel saldırısı önünde bir set olmasını arzu etti. 

İRİB dış yayınlar yardımcısı Peyman Cebelli de, sözkonusu merasimde, 'bu kanalın hizmete girmesi Afganistan, Tacikistan ve Özbekistan gibi büyük halklara ve de bölgede Fars kültür ve medeniyetine sahip olduğumuz halklara bir nevruz bayramı hediyesidir'' dedi.

Cebelli, sömürgeci ülkelerin bütün çabalarının bölgede  Fars medeniyeti ve kültürünün bölge  ülkelerinden temizlenmesi  olduğunu belirterek, Fars medeniyeti bu bölgenin ayrılmaz bir parçasıdır ve dili de İslam dünyasının ikinci dilidir' dedi.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.