İlk kez bir Müslüman Oscar kazandı

İlk kez bir Müslüman Oscar kazandı

  Haziran 19, 2019

  699 Okunma

Moonlight (Ay Işığı) filmindeki rolüyle 2017 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü alan Mahershala Ali, Oscar kazanan ilk Müslüman olarak tarihe geçti.

Doğum adı ile Mahershalalhashbaz Gilmore, 16 Şubat 1974 doğumlu bir oyuncu. ABD'li oyuncu, sonradan Müslümanlığı seçti.

​Din değiştirmesi nedeniyle annesi ile büyük anlaşmazlığa düşen Mahershala Ali, daha sonra seçiminin sebebini anlatarak konuyu tatlıya bağlamayı başardı.

​Moonlight (Ay Işığı) adlı film ile Oscar'a aday olan oyuncu, 2017 Oscar'ına aday bir başka film olan Hidden Figures adlı filmde de rol alıyor.

Mahershala Ali, ilk defa Oscar Ödülleri'ne aday oldu. Oyuncunun bu hafta bir kız çocuğu dünyaya geldi.

​Hidden Figures'deki rolüyle ilgili olarak “Oradaki hanımların hikayesi anlatılmalıydı. Kızı olan bir baba olarak bu konuda farkındalık sağlamanın önemini daha iyi anlıyorum” dedi.

Hidden Figures adlı filmde, üç siyahi matematik dehası kadının NASA için çalışmalarını konu alıyor. Siyah kadınların ayrımcılık ile mücadele etmeleri filmde işleniyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.