İmam Ali Hamaney’in Genç Belgeselcilere 5 Nasihati

İmam Ali Hamaney’in Genç Belgeselcilere 5 Nasihati

  Haziran 19, 2019

  764 Okunma

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamaney'in genç belgesel yapımcılarına beş tavsiyesi

Cihan-şümul İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamaney'in 11 Ocak 2018 tarihinde bir grup genç belgesel yapımcısı ile muhabbet dolu sohbetinin ardından, Hazreti İmam sonraki gün yayımladığı mesajında 5 noktaya dikkat çekti. İmam Ali Hamaney'in yazılı mesajı şu şekildedir:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Sevgili genç belgesel film yapımcıları, dün akşamki dostane meclisin ardından bu noktalara dikkat çekmenizi öğütlüyorum:

1. “İnkılabi Yaklaşım”ı kusursuz şekilde devam ettirin. Teknik ve görsel efektler [kaygısı] ve mesleki şan ve şöhretiniz, çalışmalarınızın inkılabi bütünlüğüne galebe çalmasın. Övünçle, kelimeleriniz ve amelinizle; ihlaslı ve sadık birer devrimci olduğunuzu gösteriniz.

2. Düşmanın yumuşak savaşı yalan, söylenti, sansür ve boykotlara dayanıyor ama sizlerin gerçek kanıtlar sunan sanatınız düşmanın çabasını boşa çıkaracaktır. Geçen bu 40 yıl, İran İslam Cumhuriyeti nizamının hakkaniyetini ve düşmanlarının haksızlığını isbat eden sayısız belgeselleri temsil etmektedir.

3. Düşmanın ana hedeflerinden bir tanesi kötümserlik, ye's ve ümitsizlik aşılamaktır. Ama ülkede ümitvâr olmak için bir çok sebep mevcut. Sizin sanatınız da gerçeklere dayanarak; ümit, şevk ve dinamiklik kaynağı olabilir.

4. Eleştirel Belgeseller yararlı ve gereklidir. Çalışmanın teması bilgilendirici olup, sorunlar için çözüm sunmalıdır. Ama bir eleştiride, düşmansı ve hayal kırıklığına sebep veren bir işleyiş, faydasını zarara çevirebilir. Hiciv ve mizah kullanarak bir çalışma daha etkileyicive açık bir hâle getirilebilir.

5. Çalışmanız süresince Allah'ın rızasını gözetip O'ndan medet umun ve yardımını dileyin.

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.