İngilizler Hz Fatıma filmleriyle mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar

İngilizler Hz Fatıma filmleriyle mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar

  Şubat 1, 2021

  233 Okunma

İran ve Kuveyt'teki Velayet-i Fakih'e bağlı vasat şiilerin arasında barınamayıp İngiltere'ye sığınan ve ardından İngiltere Kraliçesi tarafından İslam Dünyasında fitne çıkarmaları için kendilerine TV kanalı da dahil olmak üzere tüm imkanların sunulduğu ahbari düşünceli Sadık Şirazi tayfası Lady of Heaven (2021) adlı fitne filmi yaptıklarını bildirdi.

Amerikan Sünniliği (Büyük Şeytan Amerika rejiminin razı olduğu bir sahte Sünnilik; Vahhabilik) ve İngiliz Şiiliği (Şeytani İngiliz Kraliyet Sarayının razı olduğu bir sahte Şiilik; Ahbarilik), günümüz Müslümanlarının karşı karşıya olduğu en büyük tehdit. Siyonist İngiltere tarafından 20 milyon doları aşan bütçesiyle, Hz. Fatıma’nın hayatının anlatıldığı The Lady of Heaven filmi çekildi.

Terör örgütü IŞİD başta olmak üzere, Amerika’nın desteklediği tekfirci gruplara karşı, İngiltere’nin himayesindeki Sadık Şirazi grubu, Müslümanlar arasında mezhep kavgası çıkarma peşinde. Bu hedefle 20 milyon doları aşan bütçesiyle, güya Hz. Fatıma’nın hayatının anlatıldığı bir film çekildi. Film, yakında çıkıyor. Ancak şimdiden, Şii dünyası içerisinde büyük alimler karşı çıktı.

“İki benzer hikaye ancak 1400 yıl arayla…”

İngiltere himayesindeki Şirazici grubun hazırladığı, ‘Cennet Kadını’ isimli filmin tanıtımı bu sözlerle başlıyor.

İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in kızı Hazreti Fatıma’nın hayatına ilişkin, ‘anlatılmamış hikayenin keşfi’ ifadesi kullanılıyor.

Ancak senaryo yazarlığını, İngiliz Şiiliğinin başlıca isimlerinden olan, Yasir el Habib’in üstlendiği film, bu kadar masum değil.

İngiltere tarafından fonlanan filmin tanıtımı, terör örgütü IŞİD’in katliamları anlatılarak başlıyor.

On4’te yer alan habere göre filmde, Hazreti Muhammed, Hazreti Ali, Hazreti Fatıma’yı canlandıran oyuncular açıkça gösteriliyor. Bu nedenle film ne Sünni inancına, ne de Şii inancına uygun görülüyor.

Büyük bir yapım olan filmin bütçesi 20 milyon doların üzerinde. Bu, böylesine bir film için oldukça büyük bir miktar.

Ancak arkasındaki İngiltere desteği nedeniyle, İngiliz Şiiliği bu miktarı rahatlıkla karşıladı.

30 Aralık’ta gösterime gireceği açıklanan ve mezhep savaşı çıkarma hedefine hizmet eden filmde, Bilal-i Habeşi, Talha bin Ubeyd, Selman-i Farisi gibi birçok isim de tasavvur ediliyor.

Film henüz yayınlanmadan, birçok büyük şii alim ve Ayetullah tarafından reddedildi.

Onların başında, İran’ın en önemli taklit mercilerinden, Ayetullah el-Uzma Mekarim Şirazi geliyor. Ayetullah Mekarim Şirazi, Müslümanları filmi izlemekten ve tanıtmaktan vazgeçmeye çağıran bir fetva yayımladı.

Ayetullah Mekarim Şirazi filmi, Müslümanlar arasında ayrılık yaratmaya yönelik bir girişim olarak tanımladı. İslam düşmanlarının da filmin yapımında parmağı olduğuna dikkat çekti.

Ayetullah Mekarim Şirazi açıklamasında, ‘böylesi bölücü filmler yapma niyetinde olanların bizden olmadığını herkese duyurmalısınız‘ ifadelerini kullandı.

Ayrıca tüm müslümanların, bu film aracılığıyla iletilmek istenen mesajların, ne İslam’ın ne de Şii mektebinin mesajları olduğunu’ bilmesi gerektiğini vurguladı.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani de sosyal medya hesabı üzerinden filmi kınayan bir açıklama yaptı.

Şemhani, Hazreti Fatıma’nın hayatını anlattığı söylenen filmin yapımının arkasında, İngiltere merkezli bir grubun olduğunu söyledi.

Şemhani filmi, Müslümanlar arasındaki birliği bozma girişimi olduğunu belirterek, terör örgütü IŞİD’le söz konusu filmin yapımını aynı stratejinin parçası olarak tanımladı.

Film, terör örgütü IŞİD’in bölgedeki yoğun mücadele sonrası yenilgiye uğratılması sonrası, Müslümanlar arasındaki birliği bozacak yeni bir girişim olarak görülüyor.

Filmin senaryosu Yasir el Habib’e ait. Kuveytli Habib, kendi ülkesinde tutuklandıktan sonra, İngiliz insan hakları kuruluşlarının devreye girmesiyle bu ülkeye kaçtı.

Uzun yıllardır da, İngiltere’de mezhep kavgası çıkarma faaliyetlerini sürdürüyor.

Ancak Ehlibeyt dünyası içerisinde, başta Cihan Şümul İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah el-Uzma İmam Ali Hamaney olmak üzere, büyük alimlerin verdikleri fetvalar ve birlik mesajları, İngiliz Şiiliğinin empoze etmeye çalıştığı düşüncenin yayılmasının önüne geçti.

İmam Ali Hamaney, ‘Ehli Sünnete hakaret etmenin haram olduğu‘ yönünde bir mesaj yayımladı. Bu mesaj, İslam dünyasında güçlü bir karşılık buldu.

Birçok İslam alimi, İngiliz Şiiliğine karşı görüşlerini açıkça dile getirdi. Önemli Ehli Sünnet alimleri de Amerikan Sünniliğini dışladı. Böylece mezhep kavgası çıkmasının önüne geçildi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      admin Şubat 1, 2021 14:14:33
  2. avatar
      admin Şubat 1, 2021 14:17:48

    İngiliz filmi Lady of Heaven, satın aldığı sapık ahbariler aracılığı ile İslam Dünyasında fitne çıkarma peşinde ama İranlı alimler başta olmak üzere tüm itidalli gerçek İslam alimlerinin fetvaları; hem bu İngiliz Şiiliğinin, hem de Amerikan Sünniliğinin yaktıkları fitne ateşini söndürdü.

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.