İran, Afgan halkı için sinema kanalı açtı

İran, Afgan halkı için sinema kanalı açtı

  Haziran 19, 2019

  625 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti'nin sinema kanal grubu iFilm TV, Afganistan için Dari dilinde de İran sineması kanalı açtı

Press TV'nin verdiği habere göre İran İslam Cumhuriyeti, ülkede ve yurtdışındaki Afgan halkı için Dari dilinde İran Sineması üzerine yayın yapacak iFilm2 kanalını başlattı.

17 Mart 2018'de yapılan törenle başlatılan kanalın açılışına İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) başkanı Abd'ul-Ali Ali Askeri, IRIB Dünya Servisi başkanı Peyman Cebelli ve iFilm TV yöneticisi Mehdi Müçtehid hazır bulundu.

Törene ayrıca birçok Afgan kültürel aktivisleri katıldı.

Dari dili Farsçanın bir şivesi olup Afganistan ve Tacikistan'da konuşuluyor. Bu yeni kanal İran, Afgan ve Tacik halkları arasındaki kültürel ortaklıkların sembolü olarak kabul edilecek.

Ali Askeri yaptığı açıklamada “iFilm2 kanalı Farsça konuşan ülke ve halkları birbirine kenetleyecek bir bağdır” dedi.

iFilm2 kanalı şu frekanslarda izlenebilecek:

MonacoSat 52° Doğu (Yahsat 52.5° Doğu)

Frekans: 10721

Sembol Hızı: 27500

FEC: 3/4

Polarizasyon: H

IRIB yöneticisi, kanalın, bölgedeki Batı kültürel işgaline karşı bir bariyer olarak hizmet edeceğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin iFilm TV kanal grubu Eylül 2010'da kuruldu. “Ailemin Dostu” sloganı ile yayın yapan iFilm TV; Farsça, Arapça ve İngilizce dillerinde üç ayrı sinema kanalına sahiptir ve 24 saat İran film ve dizilerini yayılamaktadır.

iFilm TV, ayrıca İranlı oyuncu ve yönetmenlerle röportajlar yapmakta, filmlerin kamera arkası görüntüleri paylaşmakta, mini belgeseller göstermekte ve “Siz ve iFilm” programını sunmaktadır.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.