İran-Afganistan ortak yapımı, Ayrılık (2016) yakında Türkiye’de

İran-Afganistan ortak yapımı, Ayrılık (2016) yakında Türkiye’de

  Haziran 19, 2019

  1.506 Okunma

İran-Afganistan ortak yapımı, Ayrılık (2016) yakında Türkiye sinemalarında gösterilecek

iFilm TV’nin bildirdiğine göre Nevid Mahmudi’nin yönettiği İran İslam Cumhuriyeti ve Afganistan ortak yapımı رفتن (Raftan / Ayrılık) (2016) filmi çok yakında Türkiye sinemalarında gösterilecek.

Ayrılık (2016) filmi geçen ay eş zamanlı olarak Almanya’daki Münih Film Festivalinde ve Çin’deki Şanghay Film Festivalinde gösterilmişti.

Bir cefa ve elem hikayesini işleyen Ayrılık filmi, 89. Akademi Ödüllerinde, yabancı dilde en iyi film dalında Afganistan’ı temsil etti.

Ayrılık (2016) filmi ayrıca, Ekim 2016’da Güney Kore’nin Uluslararası Busan Film Festivalinde ve Hindistan’ın Kerela Uluslararası Film Festivalinde gösterilmişti.

Ayrılık (2016) Nebi ve Fereşte adlı iki Afgan gencin aşk hikayesini işliyor. Fereşte, ülkesini terk ederek anne-babası ile birlikte İran’a sığınır ve Nebi ise aşkına daha iyi bir yaşam sunmak için çabalar. Bu aşk hikayesi ayrılık ve vuslat arasında döner durur.

Film, şu ana kadar, Afganistan, Belçika ve Amerika da dahil olmak üzere 40 ülkede gösterime girdi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.