İran: Bölge ülkeleriyle ortak film yapımına hazırız

İran: Bölge ülkeleriyle ortak film yapımına hazırız

  Mart 2, 2022

  61 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanı, Sinema Kurumu ve Rudeki Vakfı'nın bölge ülkeleriyle ortak film yapımları için hazır olduğunu duyurdu.

Pars Today haber ajansına göre, Muhammed Mehdi İsmaili dün Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Wessam el-Murtaza ile yaptığı görüşmede, İran’ın sinema, sanat ve tiyatrosunun kapasite ve deneyimlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: ”İran kültür diplomasisinin ilk hedefi Lübnan’dır ve Lübnanlı yetkililer ile İran arasındaki ortak çalışma için olumlu bir işbirliği ortamı göz önüne alındığında, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin genişletilmesi daha işlevsel olmalıdır.”

İran Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı’nın Lübnan ile işbirliğini genişletmek için tesis ve kapasitelerine değinen İsmaili, “Son yıllarda özel sektör ve sivil toplum sektörü kültür alanına ve sanatsal üretimlerin önemli bir bölümüne girdi.” dedi.

Lübnan Kültür Bakanı da, mevkidaşının Beyrut’a yaptığı ziyareti ve İran Kültür Haftası’nın düzenlenmesini de takdirle karşılayarak şöyle dedi: ”Şiddetli siyasi ve ekonomik sıkıntı zamanlarında kültür, gelecek için bir umut penceresidir.”

Muhammed Wessam el-Murtaza, Lübnan’daki mevcut krizin kültürel ve farkındalık türünde olduğunu belirterek, “İran ve Lübnan’ın uzun süredir tanıdık olması ve bu alandaki ortak eylemler, gelecekte umut verici günlere işaret edebilir” diye ekledi.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.