İran dizileri Irak halkının beğenisini kazandı

İran dizileri Irak halkının beğenisini kazandı

  Haziran 19, 2019

  854 Okunma

İran yapımı Hazreti Yusuf, Muhtarname ve İmam Ali (a.s) gibi dizilerin Irak halkı tarafından büyük ilgiliyle karşılandığı belirtildi.

Irak Yüksek Konsey üyesi Macit Gamas, Mehr muhabirine yaptığı açıklamada, “Ülkemizde İran yapımı filmler ve dizilere büyük rağbet var. Örneğin, Irak’ta gösterilen İran filmleri ve dizilerinin oyuncuları ülkemize gelirse, büyük bir memnuniyetle karşılanacaklardır” dedi.

İranlı yönetmen Davud Mir Bakıri’nin yaptığı “Muhtarname” ve yönetmen Ferecullah Silahşör’ün çektiği “Hazreti Yusuf” dizilerinin Irak halkı tarafından büyük ilgiliyle karşılandığını belirten Macit Gamas, “Bu diziler Irak'ta yayınlandığı zaman halk arasında pek fazla olumlu etkiler bıraktı” ifadesini kullandı.

Macit Gamas, yönetmenliğini Davud Mir Bakır’nin üstlendiği “İmam Ali (a.s)” dizisine de işaret ederek, şunları kaydetti: Bu diziler ortak tarihi ele aldığı için Irak halkına da hitap ediyor. Bu nendenle halkımız İran'da yapılan dizileri çok seviyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.