İran dizisi Celaleddin (2015) İngilizce Dublaj olarak da sunuldu

İran dizisi Celaleddin (2015) İngilizce Dublaj olarak da sunuldu

  Haziran 19, 2019

  1.980 Okunma

İran dizisi Celaleddin (2015) İngilizce Dublaj olarak da Televizyonda gösteriliyor.

Mevlana'nın hayatını konu alan İslami İran dizisi جلال‌الدین (Celaleddin) (2015) Farsça orjinalinin yanı sıra, artık İngilizce Dublaj olarak da TV kanallarında gösterilecek.

İran İslam Cumhuriyeti resmi sinema kanalı iFilmTV, 9 Şubat 2017 tarihinde başlayarak diziyi yabancı seyirciler için İngilizce Dublaj olarak sunacak.

Yapımcılığını Mehdi Hümayun-fer'in üstlendiği, yönetmenliğini ise Şehram Esedi ve Araş Muayiriyan'ın paylaştığı İslami İran dizisi “Celaleddin”, Mevlana lakabı ile tanınan irfan şairi Celaleddin Muhammed Belhi'nin hayatının bazı bölümlerini konu alıyor.

13. asır Pers şairi, fakihi ve İslam alimi olan Mevlana Celaleddin Rumi'nin etkisi milli sınırlar ve etnik bölünmeleri aşıyor.

Şiirleri bir çok dile tercüme edilen İranlı şair Mevlana Celaleddin Rumi, Amerika'da bile “en popüler şair” ve “en çok satan şair” olarak tanımlanıyor.

Celaleddin (2015) dizisinde, Ateş Takipur, Ali Dehkurdi, Araş Mecidi, Mahmut Behruziyan, Şebnem Mukaddemi, Ali Rıza Hamse, Laden Mustofi, Muhammet Feyli ve Mehtac Nucumi gibi birçok başarılı İranlı oyuncu rol alıyor.

Mevlana Celaleddin dizisi, iFilmTV İngilizce TV Kanalında, gösterimi biten Şeyh Bahai dizisinin yerini alacak.

11 bölümden oluşan İran dizisi Celaleddin (2015)'in her bölümü, kimse bölümleri kaçırmasın diye, günde 4 defa farklı saatlerde yayımlanacak.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.