İran dizisi “Sitayiş” gösterime girdi

İran dizisi “Sitayiş” gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  8.102 Okunma

İran dizisi "Sitayiş" gösterime girdi.

Senaryosunu Said Mutalibi'nin yazdığı ve yönetmenliğini Said Sultani'nin üstlendiği IRIB (İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu) TV3 yapımı dizi ستایش (Sitayiş) gösterime girdi.

İran dizisi “Sitayiş“in 44 bölümlük ilk sezonu Aralık 2010-Ekim 2011 arasında yayımlandı. 26 bölümlük ikinci sezonu ise Ocak-Ağustos 2014'te yayımlandı.

Birinci Sezonun Konusu: Saddam'ın işgaline karşı mukaddes savunma savaşında iki yıl çarpışan Tahir askerlik hizmetini yeni bitirmiştir. Cepheyi terk eden arkadaşı ise ülkeyi terk edebilmek için Tahir'den yardım ister. Tahir başta buna razı olmasa da arkadaşının kızkardeşi olan Sitayiş'in ısrarı ile bunu kabul eder. Bu arada Tahir ve Sitayiş birbirlerine aşık olurlar ve evlilik planları yaparlar. Ancak yaşanan bir trajedi, bu ikisinin aileleri arasında husumet başlatır ve onların bir araya gelip mutlu olmalarını engellemektedir.

İkinci Sezonun Konusu: Sitayiş ve çocuklarının kaçmasının ardından 22 yıl geçmiştir. Artık üçü de farklı kimliklerle yaşamaktadır. Sitayiş, Haşmet Firdevs'den kaçıp kimliğini değiştirdikten sonra artık huzur içinde yaşamaktadır ve Ramsar'da bir lokanta sahibidir. Kaderin onu tekrar Haşmet ile bir araya getireceğinden habersizdir.

30 bölümlük 3. Sezonun ise 2018 yılına gösterime girmesi bekleniyor.

İran dizisi “Sitayiş“de, Nergis Muhammedi, Mehdi Pakdil, Daryuş Ercüment, Mahmut Azizi, Sima Tirendaz, Mehdi Suluki, Zehra Saidi, Cemşid Meşayihi, Şima Bahşende, Kurban Necefi, Meryem Bubani, Güher Heyrandiş, Muharrem Zeynelzade, Atiye Cavit, Kazım Efrendniya, Hidayetullah Seccadi, Ateş Takipur, Said Pirdost, Sefa Ağacani, Ümit Ali-Merdani, Davut Mikdadi, Ekber Mededimehr, Mesut Çubin, Rüstem İrannecad, Mecid Alizade, Ferecullah Gülsefidi, Muhammet İlahi, Sirus Takinecad ve Hamit Rıza Hidayeti gibi daha birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

Şuraya tıklayıp diziyi izleyebilirsiniz: http://www.yenikaynak.com/sitayis.html

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.