İran filmi; “Cennet Başka Bir Yerdir” gösterime girdi

İran filmi; “Cennet Başka Bir Yerdir” gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  897 Okunma

İran filmi; "Cennet Başka Bir Yerdir" (2003) gösterime girdi.

Abdul-Resul Gülbun'un senaryosunu yazıp yönettiği Sima Film ve Farabi Sinema Kuruluşu yapımı İran filmi; “بهشت جای دیگری است” (Beheşt Cây-i Digerist) (Cennet Başka Bir Yerdir) (2003) gösterime girdi.

Köydeki basit ve monoton yaşamdan farklı bir hayat sürmenin hayalini kuran 17 yaşındaki İduk, anne-babasının itirazına rağmen Birleşik Arap Emirliklerine göçmek ister. Genç bir Afgan göçmen olan Gül-Muhammed'i köy çobanı olarak yerine bırakır. Ancak yolculuğa çıkmak üzereyken babası öldürülür ve İduk -geleneğe göre- babasının intikamını almak zorundadır. Akrabaları bu yönde ona baskı yaparlar. İduk, artık köyde kalmanın gitmek kadar cesaret gerektiğini öğrenir ve kişinin kökünden uzaklaşıp kopmasının, kendisinden kaçmak kadar kolay olmadığını da.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.