İran filmi, Hengâme, Türbe Savunucularını tasvir etti

İran filmi, Hengâme, Türbe Savunucularını tasvir etti

  Haziran 19, 2019

  1.000 Okunma

"Hengâme" filmi; türbe, makam ve ravza savunucularını anlatıyor.

Irak ve Suriye gibi çatışma yerlerindeki Cami, Mescid ve Türbeleri korumaya hayatını adayan “Kutsal Makam Savunucuları”nı konu alan ilk İran filmi هنگامه (Hengâme) (2016) seyirciyle buluştu.

Emir Desergar'ın filmi, Hengâme, Irak ve Suriye'de IŞİD, Nusra vb. terör örgütlerine karşı mücadele veren Harem Savunucularının hikayesini konu alıyor.

Tahran eyaletinin, Rey şehrinde beyaz perde ile buluşan film, harem savunuculuğuna karışan Hengâme adlı İranlı bir kadın ve kocasının hikayesini anlatıyor.

Emin İmani ve Sügul Tahmesbi'nin başrollerini paylaştığı film seyirci tarafından beğeniyle karşılandı.

İslam Cumhuriyeti Kültür Bürosunun yapımını üstlendiği film, 6. Uluslararası Ammar Popüler Filmler Festivali'nde kurgu-senaryo ve en iyi erkek oyuncu dallarında Altın Meşale Ödülünü kazandı. 

İslam İnkılabı Kültür Bürosunun yönettiği Ammar Popüler Filmler Festivali; İran İslam Devrimini ve dini-kültürel değerleri konu alıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.