İran filmi İro, Pekin’de vizyona girdi

İran filmi İro, Pekin’de vizyona girdi

  Haziran 19, 2019

  338 Okunma

Uluslararası Pekin Film Festivali’nde İran filmlerinin gösterimi kapsamında yönetmen Hadi Muhakkık’ın yönettiği İro (Burası) filmi vizyona girdi.

Rıza Muhakkık’ın yapımcılığını üstlendiği, Ali Şahide’nin gönrütü yönetmenliğini yaptığı İro filmi, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 9. Uluslararası Film Festivali’nde seyirci ile buluştu.

Daha önce de İran’dan Cabir Esnari’nin yönettiği ‘Aşk Şehri; Tahran’ ve Mecid Mecidi’nin yönettiği ‘Bulutların Ötesi’ bu festival kapsamında gösterime girmişti.

13-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 9. Uluslararası Pekin Film Festivali’nde İranlı ünlü yönetmen Mecid Mecidi, jüri heyeti arasında yer aldı.

85 ülkeden toplam 775 filmin yarıştığı festivalde, İran’dan ‘Eure’ (Burada) ve ‘Aşk Şehri Tahran’, Çin’den ‘Derbeder Topraklar’, ABD’den ‘Ben geri Dönmüş’ ve Çin ve Kazakistan’ın ortak yapımı ‘Besteci’ gibi filmler ödül için yarıştı.

9 gün süren 9. Uluslararası Pekin Film Festivali'nde yaklaşık 500 Çin ve yabancı film beyaz perdeye taşındı. Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 70. Yıldönümüne denk gelen festivalin teması ‘Ev ve Ülke’dir.

Festivalin açılış töreninde, ünlü Çinli müzisyen Xian Shing’in yaşam öyküsünü ekranlara taşıyan Çin ve Kazakistan’ın ortak yapımı ‘Besteci’ filmi sinemaseverlerle buluştu.

Festivalde İran’dan İbrahim Iraczad'ın yönettiği ‘Sıcak Yaz’ ve Tahmine Milani'nin yönettiği ‘Ulusal ve Yolları’ adlı iki İran filmi en iyi film dalına ödüle aday gösterildi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.