İran filmi İsrafil (2017) Türkiye Filmmor Kadın Filmleri Festivalinde

İran filmi İsrafil (2017) Türkiye Filmmor Kadın Filmleri Festivalinde

  Haziran 19, 2019

  952 Okunma

​İranlı kadın yönetmen Ayda Penahande'nin yeni filmi İsrafil (2017), Türkiye'deki 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivaline katılacak.

Ayda Penahande'nin ilk filmi Nahid'den sonra çektiği İsrafil (2017) insan ilişkilerindeki ihtiyaç ve zorluklara değiniyor.

İsrafil filminde Pejman Bazıği, Hediye Tahrani, Merila Zarii ve Hüda Zeynel Abidin gibi birçok başarılı İranlı oyuncu rol alıyor.

İsrafil (2017) filmi daha önce İrlanda'daki 15. Uluslararası Audi Dublin Film Festivalinde ve BFI Londra Film Festivalinde gösterilmişti.

Türkiye Filmmor Kadın Filmleri Festivaline bu yıl 48 film katılıyor ve en çok katılım İslami İran'dan. Filmmor Kadın Filmleri Festivalinde yarışma yok, sadece kadınların sinemaya katılımını ve bu alanda kendilerini ifade etmelerini amaçlıyor.

16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali 10-17 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Adana şehirlerinde düzenlenecek.

İran İslam Cumhuriyeti'nde 350'ye yakın kadın film yönetmeni bulunmakta olup İran filmlerinin % 25'i kadın yapımıdır. Amerika'da ise bu oran sadece % 4'tür. Sadece bu bile İran İslam Devletinde kadınların ne kadar aktif olarak toplumda yaşadıklarının göstergesidir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.