İran filmi İstanbul’da gösterime girecek

İran filmi İstanbul’da gösterime girecek

  Temmuz 1, 2022

  89 Okunma

İran Yetimhanesi filmi Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2. On5Sıfır7 Film Haftası'nda seyirciyle buluşacak.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle 1 Temmuz -7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak film haftasında, Japonya’dan Arjantin’e, Filistin’den Kamerun’a 14 farklı ülkeden seçilen 17 film; Beyoğlu 1948 Atlas Sineması, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ile Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde ücretsiz olarak gösterilecek.

Filmeler arasında İran sinemasını temsil eden “İran Yetimhanesi” filmi de yer alıyor.

Filmde İngilizlerin İran’ı işgalinden sonraki İran’ın durumunu Mirza Küçük Han’ın kızının gözünden işgal sonrası bir yetimhanede yaşanan sıkıntılar anlatılıyor. Filmin yöntmenliği Ebu’l Kasım Talibi tarafından yapılmıştır.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.