İran filmi, Kız Evlat (2016) yoğun ilgi topluyor

İran filmi, Kız Evlat (2016) yoğun ilgi topluyor

  Haziran 19, 2019

  5.483 Okunma

Yönetmenliğini Rıza Mir-Kerimi'nin üstlendiği İran filmi, Kız Evlat (2016) yoğun ilgi topluyor.

Çocuk ve Asker, Ayışığı Altında, Küp Şeker, Bugün.. gibi birçok başarılı filmin yönetmeni Rıza Mir-Kerimi'nin yeni filmi دختر (Kız) (2016) adlı son filmi yoğun ilgi topluyor.

Kız Evlat (2016) filmi, İran'ın her yıl düzenlediği 34. Fecr Film Festivali'nde 7 dalda Kristal Simurg ödülüne aday gösterildi ve Muhammed Rıza Aligüli'ye en iyi bestekâr ödülünü kazandırdı.

38. Uluslararası Moskova Film Festivaline de katılan “Kız” (2016) filmi, Rusya'da en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanmıştı.

Rıza Mir-Kerimi'nin yönettiği sekizinci filmi olan “Kız“, senaryosunu Mihran Kaşani'nin metninden alıyor ve İran'ın güney batısında bir liman kenti olan Abadan'da yaşayan bir aileyi işliyor.

Ailenin küçük kızı İran'dan ayrılmak üzere olan arkadaşını uğurlamak için şehir dışına gitmek ister. Babasının öğütlerine rağmen kız kaçarak Tahran'a gider. Kızın bu itaatsizliği bir dizi olayı beraberinde getirir ve ailede sorunlar yaşanır.

Kız filminin oyuncu kadrosunda; Ferhat Aslani, Merila Zarii, Mahur Elvend ve Şahruh Furutaniyan gibi birçok başarılı isim yer alıyor.

Rıza Mir Kerimi İran'da en başarılı yönetmenlerden biri olarak biliniyor ve filmleri birçok uluslararası film festivalinde İran'ı temsil ediyor.

Yönetmenin üç filmi; “Çok Yakın ama Çok Uzak”, “Küp Şeker” ve “Bugün” İran'ın resmi Oscar adayları olmuştu. Ancak “Küp Şeker” filmi Amerika'nın Peygamber-i Ekrem'e hakaret içeren Amerikan filmini yayımlanmasının ardından yarışmadan çekilmişti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.