İran İslam Kültürü sinema yolu ile dünyaya yayılıyor

İran İslam Kültürü sinema yolu ile dünyaya yayılıyor

  Haziran 19, 2019

  898 Okunma

İtalyan film yapımcısı ve yönetmen Giovanni Pompili, İran İslam kültürünün dünyaya sinema aracılığı ile yayıldığını ve İran sinemasının Kültürel Akım'ını takdir ettiğini söyledi.

İtalyan yönetmen Giovanni Pompili, İran'ın milli sineması vasıtası ile uluslararası film endüstrisine artık İran Kültürel Akımı'nın girmiş olmasını taktir etti.

Giovanni Pompili, bu kültürel akımın geçici değil, sonsuza kadar devam edecek bir süreç olduğunun altını çizdi.

İran'ın Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'ne “Sessizlik” adlı filmi ile katılan yönetmen, İslami İran'ın bu film festivalinin çok mühim olduğunu vurguladı.

İran'ın dünyaya yaydığı yeni Kültürel Akım'a dikkat çeken Giovanni Pompili, Asğar Ferhadi'nin Oscar ödüllü Satıcı (2016) filmine değindi ve bu akımın meyvelerini verdiğini ve dünya sinemasını etkilediğini söyledi. 

Pompili, konuşmasının devamında, ticari sinemanın tüm dünyada var olduğunu ancak her ülkede sinemada gösterilip de ülke sınırları dışına çıkamayan kültürel filmlerin var olduğuna değindi. Ama İran sineması yapısının ticari ve kültürel sinemayı bir araya getirdiğini ve ülke sınırlarını aştığını belirtti.

Bu bileşkenin çok sağlıklı olduğunu söyleyen yönetmen, tüm milletlerin İran'ın kültürel filmlerinde kendini bulup işbirliği içerisine girdiğini sözlerine ekledi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.