İran Sineması en iyi beş ülke arasında

İran Sineması en iyi beş ülke arasında

  Haziran 19, 2019

  2.325 Okunma

Asğar Ferhadi: İran Sineması artık dünyanın en iyileri arasındadır.

Ünlü İranlı yönetmen Asğar Ferhadi birçok ülke gezisinin ardından, İran'ın dünya sinemasında en iyilerden birisi olduğuna kanaat getirdiğini söyledi.

Satıcı (2016) filminin Cannes film festivalinde ödül kazanmasının ardından, Salı günü İran Sinema Evinde düzenlenen kutlamada konuşan yönetmen Asğar Ferhadi; “İran sinemasının dünyada ilk beşe girdiğini” söyledi.

İran Sinemasına olan övgüler yeni birşey değil ancak Asğar Ferhadi, şaşırtıcı olan şeyin, İranlı film yapımcıların bu başarıyı ve ödülleri tüm maddi kısıtlamalara rağmen elde edebilmesi olduğunun altını çizdi.

Ünlü Amerikan film yönetmeni Jim Jarmusch'un İran Sineması için; “Dünyanın Sinema Bahçesidir” sözünü kaydeden Asğar Ferhadi, derin bir arkaplanı olan İran sinemasının gün be gün daha da ilerleme kaydedip nice başarılara imza attığını ekledi.

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi, Satıcı (2016) filmi ile Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ve erkek oyuncu ödüllerini kazandı. Satıcı (2016) değişim ve engellerle karşı karşıya kalan bir çiftin hikayesini işleyen toplumsal bir filmdir. Film, Rana (Terane Alidosti) ve İmad (Şahap Hüseyni) adlı çiftin Arthur Miller'in “Satıcının Ölümü” adlı tiyatrosunu oynamaları ile başlıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.