İran sinemasından iki film Brezilya’da gösterime girecek

İran sinemasından iki film Brezilya’da gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  718 Okunma

Brezilya’da düzenlenecek Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde bu sene İran sineması iki kısa filmle temsil edilecek.

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 13 günde dünya sinemasından farklı filmlerin gösterime gireceği 28. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali önümüzdeki 23 Ağustos’ta başlıyor.

Mustafa Gandomkar’ın yönetmenliğini yaptığı “Alan” ve Kaveh Mazaheri’nin yönettiği “Rotüş” isimli kısa filmler festival kapsamında izleyiciye sunulacak.

İran yapımı “Rötuş”, son günlerde ABD’de düzenlenen Uluslararası Palm Springs Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülünü kazanmıştı, bunnun yanında Tribeca ve Krakow Film Festivali’nden de en iyi kısa film ödülünü kazanarak Oscar Akademisi’ne giriş mektubunu almıştı.

“Rötuş”un oyuncu kadrosunda Sonya Senceri, Muhammed Hüseyin Zikasri, Hana Fuladifer, Azade Abadpur ve Siyamek Farsi yer alıyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.