İran sinemasından usta oyuncuya son veda

İran sinemasından usta oyuncuya son veda

  Haziran 19, 2019

  530 Okunma

İran sinemasının usta oyuncusu İzzetullah İntizami yıllardır uğraştığı hastalığı dolayısıyla 94 yaşında hayatını kaybetti.

Bugün sabaha saatlerinde yaşamını yitirerek sonsuzlaşan ünlü aktör, İran sinema ve televizyon tarihinde etki bırakmayı başaran en büyük sanatçılar arasında yer alıyor.

1924 senesinde Tahran’da doğan usta oyuncu 50 seneyi aşkın çeşitli tiyatro ve sinema eserinde rol alarak “İnek”, “Kiracılar”, “Hacı Washington”, “Örümceğin Evi”, “Taş Aslan”, “Hamun”, “Melekler Günü”, “Olay Günü”, “Mavi Turban”, “Kafesten Kaçan Deli” gibi milyonlarca İranlının gönlünü kazanan sinema eserinde akıllarda kalan birçok rolü canlandırdı.

Ancak İntezami, İran sinema ve televizyonunun en kalıcı mirası olarak bilinen ve ilaveten İran halkının zihninden hiçbir zaman silinmeyen “Hezardestan” dizisinde üstlendiği unutulmaz rolüyle ezeli bir sanatçı olmayı başarmıştır.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.