İran ve Afganistan yine ortak film yapacak

İran ve Afganistan yine ortak film yapacak

  Temmuz 5, 2019

  332 Okunma

İran'ın Kutsal Savunma Sinema Sitesi'nde İran-Afganistan ortak yapımı 'Köpekler Dün Gece Uyumadı' isimli filmin yapımı başladı. IRNA

سگ ها ديشب نخوابيدند (Köpekler Dün Gece Uyumadı) filmi, Hollanda’da yaşayan Afgan yazar ve yönetmen Ramin Resuli ile İranlı yönetmen Siyaveş Hakiki’nin Lina isimli filmden sonra yaptıkları ikinci ortak filmdir.

Atıfe Emini, Fehim İbrahimi, Emir Hüseyin Sadıki, Fatma Hudadadi, Kasım Alizade, Suğra Bayat, Erdelan Bersi, Yar-Muhammed Nesir Muhammedi, Persa Hüseyni ve Emin Miri’nin rol aldığı ‘Köpekler Dün Gece Uyumadılar’da Afganistan’da Taliban tarafından ele geçirilen uzak ve unutulmaya yüz tutmuş bir kırsal köye yakın bir yerde helikopteri düşen ve bir köylü kızı tarafından köye getirilen bir Amerikan askerinin köye getirilmesi sonrası burada yaşanan değişim konu edinmiştir.

İran ve Afganistan’ın ortak yapımı bu filmin yapımına Ramazan Bayramı gününde başladı.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      61komurcu Temmuz 12, 2019 23:26:47

    Navid ve Jamshid Mahmoudi kardeşler En iyisini Başarıyor. O kadar güzel Harmanlıyorlar ki İran ve Afgan Sinemasını başarılı bulmamak hayran kalmamak elde değil. Bakalım Ramin Resuli nasıl bir film ile karşımıza çıkacak ☺

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.