İran ve Azerbaycan’dan ortak Nevruz tiyatrosu

İran ve Azerbaycan’dan ortak Nevruz tiyatrosu

  Haziran 19, 2019

  990 Okunma

İslami İran ve Azarbeycan Cumhuriyetleri, Azerbaycan başkenti Bakü'de ortak bir Nevruz tiyatrosu düzenledi.

22 Mart 2017 Çarşamba günü sahnelenmeye başlanan  Bahtıvar (Bahtlı / Şanslı) tiyatrosu, Nevruz bitimine (2 Nisan 2017) kadar sergilenmeye devam edecek.

Basının kaynaklarının bildirdiğine göre Çarşamba günkü performans Azerbaycan Cumhuriyeti seyircileri tarafından sıcak karşılandı. Gösteriyi ayrıca Nevruz tatilini Azerbaycan'da değerlendirmek isteyen İranlılar da izledi.

Tiyatronun yönetmeni Yakup Sadık Cemali'nin yaptığı basın açıklamasına göre “komşu olan İslami İran ve Azerbaycan Cumhuriyetlerinin etkin işbirliği, Bahtıvar Piyesi meyvesini verdi”.

Bahtıvar adlı müzikal komedi tiyatrosunun oluşması için Bakü'deki Azerbaycan Devlet Müzikal Komedi Tiyatrosu, İslami İran'ın Tebriz eyaletindeki Babek tiyatro grubu ile işbirliği yaptı.
Yönetmen ayrıca iki komşu ülkenin katılımı ile yeni bir tiyatronun da hazırlık aşamasında olduğunu belirtti.

Pers takvimine göre yılbaşı olan Nevruz, İran İslam Cumhuriyetine İlkbahar mevsiminin gelişi ile başlıyor ve iki haftalık resmi tatil boyunca insanlar farklı etkinlikler düzenliyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.