İran ve Irak; IŞİD konulu animasyon serisi yapıyor

İran ve Irak; IŞİD konulu animasyon serisi yapıyor

  Ağustos 21, 2023

  65 Okunma

İranlı bir yapım şirketinin başkanı, İran ve Irak'ın, 2014'te Arap ülkesinin büyük bölümünü istila eden IŞİD'li tekfirci teröristler hakkında bir animasyon yaptıklarını söyledi.

Monadian medya, sanat ve kültür şirketi başkanı Mehdi Caferi Cuzani bu hafta Tesnim Haber Ajansı’na konuşarak, kurumun geçen yıl bir Irak TV kanalıyla animasyon dizisinin ortak yapımcılığını üstlenmek için bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Caferi Cuzani, şirketinin animasyonun yapımı için gereken mali kaynağı tek başına sağlayabileceğini belirterek, iş birliğinin “Irak halkının yaşamının ayrıntılarını tanımak ve nihayetinde onların beğeni, kültür ve yaşam biçimlerine uygun bir film yapmak” amacını taşıdığını söyledi.

Aynı zamanda bir animasyon ve video oyunu yönetmeni ve yapımcısı olan Caferi Cuzani, ortak yapımın 52 bölümlük bir animasyon dizisi olduğunu söyledi.

Çizgi dizi, DEAŞ teröristlerinin eline düşmüş bir köyden kaçan ailenin kamyonetten düşerek IŞİD tarafından esir alınan kızlarının hikayesini anlatıyor.

Irak, Ayetullah Sistani’nin Haziran 2014’te verdiği IŞİD’e karşı savaş fetvasının ardından üç yıl terörle mücadele etmiş ve 2017’nin sonlarında zafer ilan etmişti.

Caferi Cuzani’nin sözlerine göre animasyon, çocuklara “en kötü koşullarda bile morallerini kaybetmemelerini ve umutlu kalmalarını” ve birlik olmanın işgalcileri anavatanlarından kovmalarına yardımcı olacağını öğretmeyi amaçlıyor.

Caferi Cuzani, animasyonun “yapım aşamasında olduğunu” belirterek, “yapım öncesi ve diyalog yazımının son aşamalarının neredeyse bittiğini” sözlerine ekledi.

2024 Mart ayına kadar dizinin iki sezonunun yayına hazır olmasını bekliyor.

Caferi Cuzani, animasyonun farklı ülkelerde yayınlanabilmesi için Arapça, Farsça, Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılacağını belirtti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.