İran ve Pakistan’dan ortak film projesi

İran ve Pakistan’dan ortak film projesi

  Haziran 19, 2019

  421 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti'nin Farabi Sinema Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Tabeş, Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Rafet Mesud ile bir araya geldi.

İran İslam İnkılabının Farabi Sinema Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Tabeş, Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Rafet Mesud ile bir araya gelerek, iki ülkenin kültür ve sinema alanında sahip olduğu potansiyellere vurgu yaptı.

“İran ile Pakistan arasında ortak tarihi, kültürel ve dini bağlar kültür ve sinema alanında işbirliği için olumlu kapasiteler sağlamıştır.” diyen Tabeş, başta Ekonomik İşbirliği Örgütü (ECO) üyesi devletler olmak üzere bölge ülkeleriyle sinema alanında yakın ilişkiler kurmanın Farabi Sinema Vakfı’nın gündeminde olduğuna dikkati çekti.

Pakistan’ın İran'ın sinema endüstrisi için ana hedef ülkelerden biri olduğunu belirten Tabeş, “İran filmlerinin Pakistan'da ve Pakistan filmlerinin İran’da tanıtılıp yayınlanması için zemin hazırlamalıyız. Özellikle film ve diziler yayınlayan TV ve internet siteleri, iki ülkenin kültürünü tanıtma konusunda çalışmalı.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüşmede İran ve Pakistan arasında ortak film projenin yapılması da masaya yatırıldı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.