İran yapımı animasyondan Cannes Festivali’nde büyük başarı

İran yapımı animasyondan Cannes Festivali’nde büyük başarı

  Haziran 19, 2019

  800 Okunma

İslami İran yapımı "Cennetten Kurtuluş" filmi Cannes Animasyon Günü'nün en iyi ödülüne aday olarak seçildi.

2017 Cannes Film Pazarı'nda gösterime giren İran yapımı رهایی از بهشت (Cennetten Kurtuluş) adlı animasyon filmi, Cannes Film Festivali'nin “Cannes Animasyon Günü” kategorisinin en iyi animasyon ödülüne aday olarak seçildi.

Yönetmenliğini Ali Nuri Oskui ile yazarlığını Mecit Asudegan'ın üstlendiği “Cennetten Kurtuluş”, söz konusu festivalin “Animasyon Günü” kategorisinde Japonya, Güney Kore ve Fransa gibi ülkelerle rekabet ediyor.

“Cennetten Kurtuluş”un özeti şöyle: Savaş içinde olan belirsiz bir ülkede yazarlığın yanında öğretmenlik de yapan bir kadın, hayatlarını değiştirecek bir seyahatte iki öğrencisine eşlik etmek zorunda kalır.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.