İran yapımı Kesim adlı kısa film Irak’ta gösterilecek

İran yapımı Kesim adlı kısa film Irak’ta gösterilecek

  Eylül 3, 2019

  270 Okunma

İran yapımı “Kesim” adlı kısa film bu yıl 7’ncisi Irak'ta düzenlenecek olan Duhok Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

Mehr Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre İranlı genç yönetmen Aku Zand Kerimi ile Saman Hüseyinpur’un ortak yapımı “Kesim” adlı kısa film bu yıl 7’ncisi Irak’ta düzenlenecek olan Duhok Uluslararası Film Festivali’nde katılma hakkı kazandı.

Soğuk bir kışta yaşamlarını sürdürebilmek için ineklerini kesip satmak zorunda kalan bir ailenin hikayesini anlatan kısa filmde ailenin oğlu bu meseleden üzüntü duyduğu için ineği kurtarmak istiyor.

Irak Kürdistan Bölgesi Gençlik ve Kültür Bakanlığı, Duhok Kültür ve Sanat Müdürlüğü ile Mitosfilm tarafından düzenlenen festival, Irak’ın kuzeyindeki Duhok kentinde yapılacak.

9-16 Eylül tarihlerinde yapılacak festival, “Dünya Sineması” ve “Kürt Sineması” başlıklı iki bölümde gerçekleştirilecek.

Duhok Uluslararası Film Festivali’nde 5 İran yapımı filmi de sinemaseverlerle buluşacak.

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.