İran yapımı kısa filme Polonya’dan ödül

İran yapımı kısa filme Polonya’dan ödül

  Haziran 19, 2019

  700 Okunma

İran yapımı "Rötuş" isimli kısa film, Polonya'da düzenlenen 57. Krakow Film Festivali'nde ödül kazandı.

Sinemacı Kaveh Mezahiri’nin yönetmenliğinde çekilen روتوش “Rötuş” adlı kısa İran filmi, 57. Krakow Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülüne layık görülerek Oscar Akademisi’ne ikinci kez aday olarak seçildi. Bu kısa film geçenlerde 16.Tribeca Film Festivali’nin en iyi kısa film ödülünü kazandıktan sonra bu festivalden Oscar Akademisi’ne giriş mektubu almıştı.

Polonya’da “Silver Dragon” başlıklı en iyi kısa film ödülüne ek olarak “Don Quijote” ödülünü de kazanan “Rötuş”un oyuncu listesinde Sonya Senceri, Muhammed Hüseyin Zikasri, Hana Fuladifer, Azade Abadpur ve Siyamek Farsi yer alıyor.

57. Krakow Film Festivali 28 Mayıs-6 Haziran 2017 tarihleri arasında Polonya’da organize edildi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.