İran yapımı “Şirin’in Kalesi” filmine iki ödül

İran yapımı “Şirin’in Kalesi” filmine iki ödül

  Ağustos 11, 2020

  284 Okunma

İranlı yapımı “Şirin’in Kalesi” adlı film, Rusya’nın ev sahipliğinde internet üzerinden düzenlenen Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde ödüle layık görüldü.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İranlı yazar-yönetmen Rıza Mirkerimi’nin “Şirinin Kalesi” adlı film geçtiğimiz 4-10 Temmuz tarihleri arasında Rusya’da internet üzerinden düzenlenen Uluslararası Aile Filmleri Festivali’nde “en iyi film” dalında ödüle layık görüldü. Kız çocuk oyuncu Niyuşa Alipur da filmdeki rolü nedeniyle Özel Jüri Ödülü sahibi oldu.

Rıza Mirkerimi, sade tarzından ödün vermediği yeni filmi Şirin’in Kalesi‘nde de bir ailenin trajik hikayesine odaklanıyor. Filmde hayatını bir türlü yoluna koyamayan bir adam yıllardır görmediği çocuklarının bakımını üstlenmek zorunda kalıyor. Bu süreç içerisinde çocukların babalarıyla ilgili hayallerinin yıkılması çok uzun sürmüyor. Şirin’in Kalesi, bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın jüri başkanlığını üstlendiği Şangay Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Ayrıca filmin başrol oyuncularından Hamit Behdad da aynı festivalde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kucakladı.

Rıza Mirkerimi

1967’de Tahran’da doğdu. Güzel Sanatlar Üniversitesi grafik tasarım bölümünden mezun oldu. Kariyerine televizyon dizileri ile başladı. İlk filmi Çocuk ve Asker ile birçok ödül kazandı. İkinci filmi Ay Işığı Altında, Cannes başta olmak üzere birçok festivalden ödüller topladı. Beşinci filmi O Kadar Basit ve son filmi Kız, Uluslararası Moskova Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazandı. Çok Yakın Çok Uzak, Küp Şeker ve Bugün ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı adaylığı kazandı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.