İran’da Türk filmlerine, Türkiye’de de İran filmlerine rağbet var

İran’da Türk filmlerine, Türkiye’de de İran filmlerine rağbet var

  Haziran 19, 2019

  495 Okunma

Tahran Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Yusuf Korkmaz, İran'da Türk filmlerine, Türkiye'de de İran filmlerine rağbet olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinde Türk filmlerine, Türkiye'de de İran filmlerine rağbet var

Korkmaz, yaptığı açıklamada, Sinema sanatının halkların kaynaşmasına iyi bir vesile olduğunu, bunu bir fırsat olarak görerek film gösterimleri, açık hava sineması ve benzeri etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tahran'da “Türk Filmleri Haftası” etkinliği kapsamında Derviş Zaim'in “Balık”, Emin Alper'in “Abluka”, Tolga Karaçelik'in “Sarmaşık” ve Faruk Hacıhafızoğlu'nun “Kar Korsanları” adlı filmleri gösterime girdi.

Korkmaz, bu tür bir etkinliği daha önce 2016 yılında yaptıklarını ve gösterilen yoğun ilgiden dolayı bu sene tekrar yapmaya karar verdiklerini belirterek, “İran'da Türk filmlerine, Türkiye'de de İran filmlerine rağbet var. Böyle karşılıklı ilgi iki halkın birbirine olan sempatisini de güçlendiriyor.” İfadesini kullandı.

IRNA (İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı)

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.