İran’dan 4 film Şikago Film Festivali’nde gösterime girecek

İran’dan 4 film Şikago Film Festivali’nde gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  840 Okunma

İslami İran'dan 4 film Şikago Film Festivali'nde gösterime girecek

Ortadoğu’da adından çokça söz ettiren ve çok sade çekilen filmleriyle uluslararası film festivallerinde ödül alan İran sineması yine adından söz ettirmeye devam ediyor.

“Satıcı”, “Malarya”, “Son Sınav” ve “Sabahki Rüya” adlı üç sinema filmi ve bir belgesel 52. Uluslararası Chicago Film Festivali için gösterime girecek.

Yönetmenliğini Asger Ferhadi'nin yaptığı “Satıcı” filmi ve 'Yeni Yönetmeler' kategorisinden  Adil Yeragi'nin yönettiği “Son Sınav” filminin de şimdiden büyük bir ilgi toplayacağı ön görülüyor.

52. Uluslararası Chicago Film Festivali'nin “Dünya Sineması” kategorisinde 41 filmden biri olan ve yönetmenliğini Perviz Şehbazi'nin yaptığı “Malarya (Sıtma)” da gösterime girecek. Bu kategorideki diğer bazı ülkelerin filmleri de şöyledir: Arjantin'den “Kız”, Çin'den “Kötü Günler”, Bulgaristan-Yunanistan'dan “Zafer”, Güney Kore'den “Hizmetçi”, Fransa-Belçika'dan “Paris'te Kayboluş” ve Hırvatistan-Çek Cumhuriyeti'nden “Aşk Bakanlığı”.

İranlı yönetmen Mehrdad Oskuyi'nin çektiği “Sabahki Rüya” filmi de belgesel kategorisinde gösterime girecek 18 filmden biridir.

Mehr Haber Ajansı

 

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.