İran’ın Oscar adayı belli oldu

İran’ın Oscar adayı belli oldu

  Haziran 19, 2019

  787 Okunma

Vahid Celilvend’in yönettiği “Tarihsiz, İmzasız” isimli film İslami İran tarafından 91. Oscar Ödülleri'ne aday olarak gösterildi.

Vahid Celilvend’in yönettiği بدون تاریخ بدون امضا (Tarihsiz, İmzasız) isimli film, bu yıl 91'incisi düzenlenen Akademi Ödülleri'ne (Oscar) aday gösterildi.

Oscar adaylığı için başvuran çeşitli filmler arasından seçilen “Tarihsiz, İmzasız”, Yabancı Dilde En İyi film dalında yarışacak. 

ABD'de düzenlenen 91. Akademi Ödülleri'nin 2019 Şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Söz konusu film, adli tıp kurumunda çalışan “Kave Neriman” adlı bir doktorun hikayesini anlatıyor; çalıştığı yerde daha önce tanıdığı bir kişinin cesediyle karşılaşan Neriman ölüm nedeninin teşhisi konusunda bazı sorunlarla yüzleşiyor.

Emir Akai, Hediye Tahrani, Said Dağ, Ali Rıza Üstadi, Nevid Muhammedzâde, Zekiye Behbehani ve Mahan Nasıri-niya gibi ünlü İranlı oyuncular sözü geçen filmin kadrosunda yer alıyor.

Mehr  Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.