İranlı Mavi Kız’a Fransa’dan ödül

İranlı Mavi Kız’a Fransa’dan ödül

  Mayıs 27, 2022

  89 Okunma

Fransa'daki FICTS Festivali, İran İslam Cumhuriyetinden 'Mavi Kız'ı ödüllendirdi

Fransa’daki 6. Beausoleil Côte d’Azur Uluslararası FICTS Festivali, İslam Cumhuriyeti yapımı drama filmi سینمایی دختر آبی (Mavi Kız)ı ödüllendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti uzun metrajlı drama filmi ‘Mavi Kız’, Fransa’daki 6. Beausoleil Côte d’Azur Uluslararası FICTS Festivali’nde yeni bir ödül kazandı.

Keyvan Mecidi’nin yönettiği ‘Mavi Kız’, etkinliğin Uluslararası Yarışma Bölümü’nde yarışıp en iyi spor filmi ödülünü almayı başardı.

Onurun ardından, ‘Mavi Kız’, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen 2022 “World FICTS Challenge” – Dünya Sinema ve Spor Televizyon Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

‘Mavi Kız’ ile birlikte ayrıca yine İslam Cumhuriyeti yapımı ‘Teneffüs’ filmi de etkinlikte ödül kazanarak FICTS’e gitmeye hak kazandı.

‘Mavi Kız’ın hikayesi, herkesin futbola aşık olduğu, ancak oyunu oynayacak düz bir zeminin olmadığı Kürdistan Eyaleti’nin kayalık dağlarındaki uzak bir köyde geçiyor.

Çocuklar futbol oynayacak bir yer bulmak için dağa tırmanmaya karar verirler.

Film daha önce İtalya’daki 24. Religion Today Film Festivali’nde gösterilmişti.

‘Mavi Kız’, Hindistan’daki 8. Tebessüm Uluslararası Çocuklar ve Gençlik Film Festivali’nde (SIFFCY), Hindistan Film Eleştirmenleri Birliği (FCCI) Ödülü’nün sahibidir.

1983 yılında kurulan FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), film ve televizyon aracılığıyla sporun değerlerini desteklemekte olup, bu sebeple Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından kabul edilmektedir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.