İranlı oyuncular Yemen’deki savaş suçlarına tepki gösterdi

İranlı oyuncular Yemen’deki savaş suçlarına tepki gösterdi

  Haziran 19, 2019

  610 Okunma

Birçok İranlı sinemacı, Suudi Amerika rejiminin Yemen halkına ve özellikle Yemenli çocuklara karşı işlediği savaş suçlarına tepki gösterdi.

İşte İranlı oyuncuların tepkilerinden bazıları:

Feriba Mütehassıs: “Yemen krizi hakkında problemi kökünden temizlemek gerekiyor. Savaş her zaman alçak olmuş ve olacaktır. Özellikle masum Yemenli çocuklar öldürülürken.”

Sepend Emir-Süleymani: “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir çocuk ruhi ve bedeni darbelere maruz kalmamalıdır. Herkesin bu soruna karşı çıkması gerekiyor.”

Behmen Dan: “Yemen'deki masum çocukların öldürülmesi kendi güçlerini diğer ülkelere göstermek isteyen devletlerin hâin programıdır.”

Pervane Masumi: “Bu katliam ve savaş suçlarına şahit olmak kalbimizi dağlıyor. Yemen'e açılan bu savaşı bitirmek hepimizin arzusudur.” 

Ferhat Azima: “Yemen halkı, Suudi Rejimine karşı verdikleri savunma savaşında, elleri boş olsalar da kazanacaklarını tekrar kanıtladılar.”

Muhammet Asğari: “Biraz aklı ve vicdanı olan her insan bu savaş suçlarına karşı çıkacaktır. Ve yalnızca doğasında vahşet ve barbarlık olan kimseler bu suçları aklamaya çalışacaktır.”

Aliram Nurai: “İşte Amerikan ve Batı Demokrasisinin Tanımı: Suudilerin Yemen'e karşı işlediği savaş suçlarına karşı iki yıllık sessizlik ve hatta destek. Ama öldürülen bir Suudi gazeteci hakkında Suudi Rejimine baskı yaparak petrol fiyatını indirmeye çalışmak.”

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi körfez rejimleri ve bunların destekçileri Mart 2015'ten beri Amerika, İngiltere ve diğer Batı Ülkelerinden aldıkları silahlarla mazlum Yemen halkını bombardumana tutuyor, katliam gerçekleştiriyor. Abluka altına aldıkları Yemen'e su, gıda ve erzağın ulaşmasına izin vermiyorlar. Milyonlarca insan açlık, susuzluk ve kolera pençesinde can çekişiyor. Yemen âdeta ikinci bir Kerbela oldu.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.