İranlı ünlü oyuncu İran-Türkiye ortak film yapımında yer alacak

İranlı ünlü oyuncu İran-Türkiye ortak film yapımında yer alacak

  Eylül 21, 2019

  451 Okunma

İran ve Türkiye'nin ortak film yapım projesi 'Aşk Sarhoşu' isimli filmde İran'ın dünya sinemasında ün kazanmış oyuncusu Şahab Hüseyni'nin Şems-i Tebrizi rolünü oynayacağı bildirildi.

İranlı yönetmen Hasan Fethi tarafından yönetilen ‘Aşk Sarhoşu’ filmin çekimine kısa zamanda Konya’da başlayacak.

Filmde Mevlana ile Şems-i Tebrizi’nin hayatlarından bir kesitin seyirci ile buluşması amaçlanıyor. Filmin senaryosu Hasan Fethi ve Ferhad Tevhidi’nin birlikte imzası ile yazıldı.

Filmde yer alacak diğer oyuncuların da İran ve Türkiye sinemasının ünlü isimlerinden oluşacağı açıklandı. ‘Aşk Sarhoşu’nda Mevlana’nın Konya’daki hayatı yeniden canlandırılacak.

Mihran Burumend’in yapımcılığını üstlendiği Aşk Sarhoşu’nun finansmanı birer İranlı ve Türk film yatırımcısı tarafından sağlanacak.

Filmin çekim işlemlerinin başlatılması için Türkiye’den gerekli izin ve ruhsatların alındığı ve İran tarafından da çalışma karnesinin elde edilmesinin ardından çekime başlanacak.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      Roxelanne Ekim 16, 2019 04:52:06

    İnanmıyorum! İşte bu şahane bir haber! ☺️
    Seneler evvel, 2011 yılında Mostafa Zamani, İran Film Haftası sebebiyle Türkiye’ye geldiğinde aynen bu konu kendisi için dillendirilmişti fakat bir sonuca ulaşmadı senelerdir.
    Ama Şahab Hüseyni’nin olması çokkk çok daha iyi bir haber gerçekten! İnşallah olur!🌸🌿✨

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.