İranlı yönetmenin Eyüp Sultan belgeseli yayımlandı

İranlı yönetmenin Eyüp Sultan belgeseli yayımlandı

  Şubat 1, 2021

  150 Okunma

Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve âlih) sehabelerinden olan ve türbesi İstanbul'da bulunan Ebu Eyyüb el-Ensari'nin (r.a) hayatını anlatan belgesel İran kanalında yayınlandı.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre yapımcılığı ve yönetmenliğini İranlı yönetmen Muhammed Rıza Muhammedi Necat’ın üstelendiği “Keşif Parıltısı”, izleyicilerden tam not almayı başardı.

Tüm çekimleri İstanbul’da yapılan belgeselde Ebu Eyyüb el-Ensari, Şii ve Sünni toplumunun “Birlik Simgesi” olarak anlatılıyor.

İranlı yönetmen Muhammed Rıza Muhammedi Necat’ın Eyüp Sultan belgeseli İran İslam Cumhuriyeti Devlet Belgesel Televizyonu Kanalı IRIB Mostanad (شبکه مستند)’de قصه های وحدت (Vahdet Öyküleri) Belgesel Serisinin bir parçası olarak televizyonda gösterildi.

Eyüp Sultan Belgeselinde, Hz Ebu Eyyub el-Ensari’nin hayatı işleniyor. Türbesi gösterilip anlatılıyor. Belgeselde Türk ve İranlı yetkililer hazretin hayatını anlatırken İslam Birliğine vurgu yapıyorlar.

Ebu Eyyüb el-Ensari kimdir?

Ebu Eyyüb el-Ensari, Peygamber Efendimiz’in (SAV), Medine’deki evinde misafir eden ve Türkiye’de “Eyüp Sultan” olarak tanınan sahabedir.

Hazrec kabilesinden olan Eyüp Sultan hicretten iki yıl önce eşi ile birlikte Müslüman olmuştu.

Peygamber Efendimiz (SAV) ile beraber Bedir Savaşı, Uhud Savaşı, Hendek Savaşı, Hayber Muharebesi, Mekke’nin Fethi ve Huneyn Muharebesi başta olmak üzere bütün gazvelere katılmıştı. Savaşlarda peygambere bir zarar gelmesin diye hiç yanından ayrılmaz, bazı geceler onun çadırı etrafında nöbet tutarmış. Peygamberin vahiy katiplerinden olan Eyüp Sultan kendisine sorulan pek çok dini konuda, fetva verirmiş.

Belgeseli İran Televizyon Arşivi sitesi Telewebion’dan izlemek için tıklayınız: https://www.telewebion.com/episode/2412650

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.