‘İslam Tarihinden Öyküler’ setinin ilk kitabı çıktı

‘İslam Tarihinden Öyküler’ setinin ilk kitabı çıktı

  Nisan 27, 2024

  5 Okunma

İslâm Tarihinden Öyküler serisinin ilk kitabı çıktı

Mehmet Şerif TUTUŞ’un kaleme alıp Fatma KARAOĞLAN’ın resimlediği çocuk kitabı “IZGARA TAVUK” yayımlandı.

İslâm Tarihinden bir dizi hikâyenin işleneceği setin ilk kitabı olarak sunulan Izgara Tavuk, حديث الطائر المشوي (kızarmış kuş hadisi) ismi ile meşhur olan yaşanmış bir öyküden esinlenerek hazırlandı.

Hikâyede Ümmü Eymen (r.anha) Peygamber Efendimiz (s.a.v) için bir tavuk pişirip getiriyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ise yalnız başına yemeyi sevmediği için Allah’a (c.c) dua ediyor, özel bir kulu da yemeğe gelsin diye. Ve…

Yeni Kaynak Yayıncılığın basımını üstlendiği 32 sayfalık “Izgara Tavuk” öyküsünde sevgi, fedâkârlık, paylaşmak gibi erdemler işlenirken, ırkçılık-mezhepçilik gibi çağın hastalıklarının yanlışlığı da ele alınıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.