İslami İran, Hafız ve Sadi üzerine televizyon dizileri yapacak

İslami İran, Hafız ve Sadi üzerine televizyon dizileri yapacak

  Haziran 19, 2019

  807 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu IRIB, Şeyh Sadi Şirazi ve Hafız-ı Şirazi gibi İranlı ünlü şair ve edebiyatçıları konu alan diziler yapacağını açıkladı

İran İslam İnkılabı Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB), ünlü Fars edebiyatçısı ve şairlerinden Sadi ve Hafız konulu televizyon dizileri yapacağını açıkladı.

IRIB genel müdür yardımcısı Ali Darabi, yaptığı konuşmada “İran Nur Projesinin amacının, dünyaya dostluk ve kardeşlikten başka bir şey sunmayan Fars Kültür ve Medeniyetini tanıtmak olduğunu” söyledi.

Bu kapsamlı projenin 5 ila 7 yıl arasında tamamlanması bekleniyor ve İran'ın Fars Eyaletinden büyük bir sanatçı kitlesini bünyesinde barındırıyor.

Hafız-ı Şirazi, İran'ın İslami/İrfani şairlerinden olup divanı ile klasik Fars edebiyatının sütunlarından birisini teşkil ediyor.

Sadi Şirazi de Fars edebiyatının harika figürlerinden birisi olup Bostan ve Gülistan adlı şiir kitapları ile tanınıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.