Italo Spinelli: Uluslararası Fecr Film Festivali, Batı Asya’nın en iyisi

Italo Spinelli: Uluslararası Fecr Film Festivali, Batı Asya’nın en iyisi

  Haziran 19, 2019

  296 Okunma

İtalyan sinemacı İtalo Spinelli, İran’da düzenlenen Uluslararası Fecr Film Festivali’nin Batı Asya bölgesinin en iyi film festivaline dönüştüğünü açıkladı.

Tahran’da düzenlenmekte olan 37. Uluslararası Fecr Film Festivali’nin konuklarından İtalyan sinema emektarı İtalo Spinelli İrna’ya yaptığı açıklamada, Uluslararası Fecr Film Festivali’ne defalarca katıldığına işaret ederek, bu festivalin her yıl daha düzenli hale gelerek geliştiğini ve Batı Asya bölgesinin en iyisi olduğunun altını çizdi.

2000 yılından beri İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Roma Asya Film Festivali müdürü olarak görev yapığını dile getiren Spinelli, İran’da Rıza Dermişiyan ve Asğar Ferhadi gibi yönetmenlerin iyi yetenek olduğunu ve Abbas Kiyarüstemi ve Cafer Penahi gibi yönetmenlerin bir önceki kuşak yönetmen olarak dünyaca bilindiğini belirtti.

İran sineması üzerinde neorealizmin fazla etkisi olduğunu söyleyen İtalyan sinemacı, İran’ın bir önceki kuşak yönetmenlerin yaptığı filmlerin bu kategoride yer aldığını bildirdi.

İran filmlerinin geniş çapta İtalya sinemalarında gösterime girdiğine değinen Spinelli, ‘Abbas Kiyarüstemi ile Asğar Ferhadi’nin filmleri başarılıydı. İran’ın yeni kuşak yönetmenlerinin filmleri de sinemalarda gösterilmektedir’ diye konuştu.

18 Nisan’da başlayan Uluslararası Fecr Film Festivali, 26 Nisan günü sona erecek. Festivale 58 ülkeden 250 konuk katıldı. Ayrıca 64 ülkeden 163 film ödül için yarışacak.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.