Kasr-ı Şirin üç ödülle Çin’den döndü

Kasr-ı Şirin üç ödülle Çin’den döndü

  Temmuz 3, 2019

  364 Okunma

İran yapımı Kasr-ı Şirin filmi Uluslararası Şangay Film Festivalinden 3 ödülle döndü. Yeni Kaynak

Rıza Mir-Kerimi’nin yönetmen koltuğunda oturduğu İran yapımı قصر شیرین Kasr-ı Şirin filmi (2019) Çin’de bu yıl 22.si düzenlenen Uluslararası 2019 Şangay Film Festivalinden üç ödül ile döndü.

Hamit Behdad en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, Rıza Mir-Kerimi de en iyi yönetmen ödülünü ve en iyi film için Altın Kadeh ödülünü aldı.

Adını çekildiği şehrin isminden alan Kasr-ı Şirin filminde, 42 yaşında olan, iki çocuk babası Celal Muradi; yaptığı kazada bir aileyi öldürür. Mahkeme bunu kasıtsız cinayet olarak tanımlar. Bir süre hapis yatan adam karısı ve çocuklarını bırakıp başka bir şehre gider. Celal, iki yıl sonra karısının beyin ölümü gerçekleştiği için evine dönmek zorundadır.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.