Kelebeğin Doğuşu (1998) filmi gösterimde

Kelebeğin Doğuşu (1998) filmi gösterimde

  Haziran 19, 2019

  1.087 Okunma

İran filmi; "Kelebeğin Doğuşu" (1998) gösterimde

Said Şahpuri'nin senaryosunu yazıp, Mücteba Rai'nin yönettiği IRIB Sima Film Merkezi yapımı film تولد يك پروانه (Tevellüd-i Yek Pervane) (Bir Kelebeğin Doğuşu) (1998) gösterime girdi.

Film “Doğum”, “Yol” ve “Kelebek” adlarında üç bölümden oluşuyor.

1. BÖLÜM: DOĞUM: Çocuk sahibi olma arzusuyla yanıp tutuşan İsmail, ilk eşinin erken ölümünden sonra, iki çocuklu bir dul kadın ile evlenir. Dört düşük ve İsmail'in iki üvey çocuğu ile arasındaki anlaşmazlıklardan sonra, trajik bir olay hepsinin hayatını değiştirir.

2. BÖLÜM: YOL: Köyün kötürümü ve baş belası olan Mendani, toplu kabir ziyaretine katılmak istemez. Bunun yerine, yolculuğa tek başına çıkar. Yolda karşılaştığı şeyler ve edindiği deneyimler ona yaşam ve köylüler hakkında yeni bir bakış açısı kazandırır.

3. BÖLÜM: KELEBEK: Şahbuddin, müreffeh bir yaşamı bırakıp uzak bir köyde öğretmenlik yapmaya karar verir. Ancak köylülerin ondan bekleyişleri korkunç sonuçlar doğurur. Ancak, uzun süren arayıştan sonra Şahbuddin huzura kavuşur.

“Kelebeğin Doğuşu” (1998) filminde; Rahim Cihani, Mahmut Nazar Aliyan, Muhammet Fakih, Zehra Ferhadi, Said Musavi ve Hamid Nahreyn gibi oyuncular rol alıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.