Kırık Zeytin Dalı Filmleri Gösterimde

Kırık Zeytin Dalı Filmleri Gösterimde

  Haziran 19, 2019

  1.445 Okunma

Uluslararası Fecr Film Festivalinde bu yıl Suriye ve Irak'taki krizler üzerine gösterimler için "Kırık Zeytin Dalları" kategorisi açıldı

İran İslam Cumhuriyeti'nin 35.sini düzenlediği Uluslararası Fecr Film Festivalinde bu yıl (2017), Orta Doğudaki buhranlar üzerine film ve belgeseller için 'Kırık Zeytin Dalları' adlı ayrı bir kategori açıldı.

Yarışmaya dahil olmayan bu bölüm, Irak ve Suriye'de süregelen savaşlara ışık tutmayı amaçlıyor. Ayrıca bölgede IŞİD'e karşı verilen savaşta, hiç duyulmamış, farklı sesleri ve bakış açılarını sunmayı hedefliyor.

Bu yılki Fecr Film Festivalinde her kategoride en az 10 adet film yarıştı.

Kırık Zeytin Dalları kategorisinde gösterime giren filmlerden en ilgi çekenleri işte şunlar:

KUVEYRİS, KÜÇÜK VATANIM (2016)

1 saat 18 dakika | Belgesel

Yönetmen: Sait Sadıki

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti, Suriye

Dil: Farsça

Konusu: Yıl 2012 ve Şalis hayatının en önemli kararını vermek üzeredir. 19 yaşındaki Şalis, Kuveyris Hava Üssündeki hava kuvvetlerine katılmak ister. Bu kararı ile Suriye'deki savaş aynı anda vuku bulur.

HASEKE'DEN SEVGİLERLE (2016)

10 dakika | Kısa Film

Yönetmen: Muhammet Ferahani

Dil: İngilizce, Kürtçe

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Konusu: Ailesi katledilen bir kız çocuğu şehirde tek başınadır. Buna itiraz ve isyanını göstermek için internetten canlı yayın yaparak kamera önünde kendisini yakmaya karar verir.

ALAN (2016)

20 dakika | Kısa Film

Yapımcı ve Yönetmen: Mustafa Gendumkâr

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Dil: Kürtçe

Konusu: Savaş, Kürtler başta olmak üzere birçok Suriyeli ve Iraklı aileyi yurdundan etmiştir. Bu film Abdullah, Reyhanend ve çocukları Alan'ın evsiz kalmalarından önceki bir günlerini resmetmektedir.

AĞUSTOS (2014)

1 saat 20 dakika | Dram Filmi

Senarist ve Yönetmenler: Ahmet Zairi, Muhammet İsfahani, Maria Moati

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Dil: Kürtçe, Arapça, İngilizce

Konusu: Bu film savaş ortasında kalan Iraklı bir baba, Suriyeli bir çocuk ve Kürt bir anneyi konu alıyor. Film 2015 yılını anlatarak başlıyor ve her bölümü geçmişe dönerek eski günleri ekrana getiriyor.

İRANLI MÜRTED (2015)

48 dakika | Belgesel Film

Senarist ve Yönetmen: Hamit Abdullahzade

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Dil: Arapça

Konusu: Film bir günde 1700 kişiyi öldüren bir IŞİD militanını yakalamayı konu alıyor.

ŞAM'IN SON AKŞAM YEMEĞİ (2016)

70 dakika | Belgesel

Senarist ve Yönetmen: Muhammet Ğani-Ferd

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti, Suriye

Dil: İngilizce, Farsça, Ermenice, Arapça

Konusu: El-Nusra (Fetih el-Şam) Cephesi adlı terör örgütü, Şam yakınlarındaki bir Hristiyan köye saldırır ve manastırdan 12 rahibeyi kaçırır.

KEÇ

15 dakika | Kısa Film

Yapımcı ve Yönetmen: Mihrdad Hasani

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Dil: Farsça

Konusu: Savaşın mahvettiği bir bölgede, yaralı bir hemşire küçük bir kızı isyancı muhaliflerin elinden kurtarmaya çalışır.

SİYAH BAYRAKLAR (2015)

1 saat 2 dakika | Belgesel

Yapımcı ve Yönetmen: Mecid Neisi

Konusu: IŞİD terör örgütüne karşı verilen mukaddes savaşta, Curf el-Sakar'ı (Curf el-Nasr) kurtarmak için düzenlenen Aşura Operasyonunda cephenin ön saflarında Seyyid Ahmet ve Seyyid Cafer, Irak ordusu birlikleri ile yer almaktadır.

BABAİ (2017)

1 saat | Belgesel

Senarist ve Yönetmen: Muzaffer Hüseyinhahi Hazvare

Ülke: İran İslam Cumhuriyeti

Dil: Farsça

Konusu: Üniversitede öğretim görevlisi olan Ali Rıza Babaei adlı İranlı bir genç Suriye'ye gidip IŞİD terör örgütüne karşı savaşmaya ve böylece Ehl-i Beyti savunmaya karar verir.

KARANLIK RÜZGAR (2016)

1 saat 29 dakika

Yönetmen: Hüseyin Hasan

Ülke: Irak, Almanya, Katar

Dil: Kürtçe

Konusu: DEAŞ terör örgütü, Irak'ın kuzey bölgesinde yer alan Şengal (Sincar) kentine saldırır ve bu saldırı kentin bir köyünde yaşayan Reko ve Pero adlı Ezidi çifti birbirinden ayırır. Teröristler birçok köylüyü katlederken Pero'yu bir köle pazarında satarlar.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.