Küçük Suriye (2016) Belgeseli Fecr Film Festivaline katıldı

Küçük Suriye (2016) Belgeseli Fecr Film Festivaline katıldı

  Haziran 19, 2019

  751 Okunma

Halep'teki askeri bir üs hakkında çekilmiş İslami İran yapımı belgesel Fecr Film Festivaline katıldı.

کویرس سوریه کوچک (Kuweires, Küçük Suriye) (2016) belgeseli İran İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği 35. Fecr Film Festivali'nde gösterildi.

İslami İran yapımı belgesel, “Kweiris, Küçük Suriye” (2016) Halep'in doğusundaki bir askeri havaalanının hikayesini konu alıyor.

Belgeseli hakkında medyaya konuşan yönetmen Murtaza Şabani, Kuweiris'in Halep kırsalında bir Suriye devleti askeri üssü olduğunu ve üssün IŞİD militanları tarafından üç yıl muhasara altında tutulduğunu söyledi. Bu üssteki asker ve öğrencilerin IŞİD'e karşı taarruz yapıp havaalanı ve üssü koruduklarını sözlerine ekledi.

“Kweiris, Küçük Suriye belgeseli geçen sene (2015) yayımlandı ve biz de askeri havaalanına neler olduğunu belgesele aktarmak istedik” diye sözlerine devam eden Murteza Şabani, “Filmin yapımının 5 kişilik bir ekip ile 9 ay sürdüğünü” belirtti.

80 dakikalık bu belgesel filmin Sanat ve Tecrübe Sinema Kuruluşunda da gösterime girme ihtimali yüksek.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.