Kudüs Muhafızı dizisi oyuncularına ödül

Kudüs Muhafızı dizisi oyuncularına ödül

  Temmuz 1, 2020

  227 Okunma

Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığından; Kudüs Muhafızı Dizisi Oyuncularına Ödül

Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı, dün akşam direniş boyutu, Suriye ve Arap halkı nezdinde bıraktığı insani ve ulusal mesajlar üzerindeki etkisi nedeniyle “Kudüs Muhafızı” dizisinin ailesini ödüllendirdi.

Bakanlık binasında gerçekleşen karşılama sırasında Enformasyon Bakanı İmad Sara, dizi ailesinin senaryo, yönetmenlik ve oyuncuların harcadığı çabaları hatırlatarak, bu kalitede izleyicilerin karşısına çıkması, normalleşme ve teslimiyet zamanında taşıdığı ulusal ve direniş mesajına ışık tuttu.

Bakan Sara gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu dizi kanalıyla, bazılarının bazı drama dizileriyle yapmaya çalıştığı normalleşme, yanıltıcı ve ihmal girişimleri karşısında durmayı başardık, bu yüzden “Kudüs Muhafızı” bu girişimleri açığa çıkarmak ve Arap ulusunun ilk düşmanının “İsrail” olduğunu ve direnişsiz barışın teslimiyet olduğunu belirtmek için geldiğini söyledi.

Enformasyon Bakanı, Bakanlığın Suriye Arap Ordusu’nun kahramanlığını yansıtan ve şehitlerin statüsünü kutsayarak pekiştiren bir dizi çalışmasına hazırlandığını, bu çalışmanın kahraman ordumuzun egemenlik ve onuru korumak için yürüttüğü büyük kahramanlığa dayandığını ümit ettiğini dile getirdi.

Buna karşılık, Peder İlyas Zahlavi, Piskopos Kapuçi’nin bugün toplumdaki din adamının misyonu ile ilgili olarak halen devam eden “sadece sosyal hizmet mi yoksa inancının ayrılmaz bir parçası olarak bağlı olduğu insani, ulusal ve milli boyutları mı var” sorusuna dönüşen bir iz bıraktığını söyledi.

Yönetmen Basil El Hatib, Enformasyon Bakanlığı’nda dizi ailesinin onurlandırılmasının, çok büyük delaletleri olduğunu, kendisinin “Kudüs Muhafızı” dizisinin ilk kucaklayıcısı olduğunu, bu dizinin sadece bir TV dizisi olmadığını bilakis ulusal, kültürel ve tarihi bir dizi, gelecek nesillerin Piskopos Kappuçi’nin hayatı ve ana vatanı Suriye’nin yaşadıkları yanı sıra tarihi şartlarda yaşadıklarını bilmeleri açısından bir belge olarak kalacağına dikkat çekti.

Hatip, fikir ve yazımdan başlayarak, dizi çalışmalarının üç yıl sürdüğünü, daha sonra da hazırlık ve uygulamanın girdiğini bu yüzden çok zor çalışma ve büyük çabalar gerektirdiğini belirterek, kendileri nezdinde her zaman işin başarılı olacağına ve seyircinin hoşuna gideceğini hissettiklerini dile getirdi.

Kendi yönünden dizi yazarı Hasan M. Yusuf: “Zor koşullarda çalıştık, ancak Suriye Arap Ordusu askerlerinin savaştığı koşullardan daha zor değildi. Bu kahramanların neler yaptığını Piskopos’un anısına kalmaya çalıştığımız bu çalışma ile tamamlamaya çalıştık” dedi.

Dizide Rima karakterini canlandıran sanatçı Emel Arefe, çalışmaya katılmadaki mutluluğunu dile getirdi ve Rima’nın kişiliğinin öneminin, memleketi Halep’teki Piskopos Kabbuçi’nin gözleri olmasından geldiğini belirtti ve bunun ona ek olarak büyük bir sorumluluk getirdiğini dile getirdi.

Modern tarihte bir vatansever şahsiyetin biyografisi olarak çalışma fikrinin, Suriye Arap Ordusu şehitlerinin ve sivil şehitlerin hayatının onuruna Halep’i yeniden inşa etme umudunu dile getirdi, çünkü bizler yaşadığımız bu toprakları hak eden Suriye halkıyız.

Kudüs Muhafızı dizisi Suriye Arap Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından üretildi ve dizi geçen Ramazan ayı boyunca gösterime girdi.

SANA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.