Kuraklık ve Yalan (2016) Londra’da gösterime girecek

Kuraklık ve Yalan (2016) Londra’da gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  1.015 Okunma

İran filmi, Kuraklık ve Yalan (2016) Londra'da gösterime girecek

​İran yapımı ​خشکسالی و دروغ (Kuraklık ve Yalan) filmi 28 Ekim’den 6 Kasım’a kadar İngiltere’nin başkenti Londra’da İran filmleri kategorisinde gösterimde olacak.

İran Sineması kategorisinde Toronto ve Hanoi Film Festivalleri’nde seçilen Kuraklık ve Yalan filmi bu defa da İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı kategoride 28 Ekim’den 6 Kasım’a kadar gösterimde olacak.

Bazı özel nedenlerden dolayı 34. İran Fecr Film Festivali'nde gösterime girmesine izin verilmeyen Kuraklık ve Yalan (2016) filmi Londra’daki festivalle birlikte üçüncü kez uluslararası bir film festivaline katılmış olacak.

Uluslararası Fecr Film Festivali, İran'ın başkenti Tahran'da her yıl düzenlenen bir film festivalidir. Bu festival, 1982 yılında İran Kültür Bakanlığı'nın himayesinde başlamıştır ve her yıl İran İnkılabı'nın yıldönümünde gerçekleştirilir. Festivalde ulusal ve uluslararası başta olmak üzere çeşitli yarışmalar düzenlenir ve kazananlara “Kristal Simurg” ödülü verilir.

Kuraklı ve Yalan (2016) filmi geçen hafta Tahran’da gösterime girmişti.

Muhammed Yakubi'nin senaryosunu yazıp, Pedram Alizade'nin yönettiği bu filmde Muhammet Rıza Gülzar, Pegah Ahengerani, Ali Serabi, Ayda Kihayi, Mehdi Mihrabi, Maral Beni Adem ve Hatıra Esedi rol almaktadır.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.