‘Kurbangah’ belgesel filmi Mina faciasını anlatıyor

‘Kurbangah’ belgesel filmi Mina faciasını anlatıyor

  Haziran 19, 2019

  862 Okunma

"Kurbangâh" belgesel filmi, Mina faciasını anlatıyor

'Kurbangah' belgesel filminde Mina'daki faciadan sağ kurtulan Türkmen vatandaşlar dehşet anları anlatıyor.

MHA'nın bildirdiğine göre, Gülistan Eyaleti'nin Bender-i Türkmen ve Günbed-i Kavus şehirlerinde çekilen “Kurbangah” belgesel filmi Mina’daki facianın farklı boyutlarını ele alıyor.

Bu belgesel filmde olayı anlatan görgü tanıkları, izdihamda bazı hacılar nefes alırken ambulanslara bindirildiğini, ama az sonra cansız olarak Suudi hastanelerinden çıkartıldığına işaret ediyorlar.

Belgeselde Mina faciasını detaylı olarak açıklayan Türkmen vatandaşlar, Şeytan taşlama merasiminde hacıların dar bir sokağa yönlendirildiklerini ve kesimhane gibi bir yerde kaçış yolu bulamadıklarını yaşadıkları acılarla dile getiriyorlar.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.