Littin: İran ve Şili Sinemaları Birbirine Benziyor

Littin: İran ve Şili Sinemaları Birbirine Benziyor

  Haziran 19, 2019

  881 Okunma

Şili'den ünlü yönetmen Miguel Ernesto Littin: İran ve Şili Sinemalarının benzer oOlduğunu söyledi

Şilili usta yönetmen Miguel Ernesto Littin, yapı ve temaları açısından İran ve Şili sinemasının çok benzer olduğunu söyledi.

İslami İran'da düzenlenen 3. Ammar Popüler Filmler Festivalinin uluslararası bölümüne özel misafir olarak katılan Littin, İran'ın Ammer Popüler Festivali ile Latin Amerika Sinemasının birçok ortak yönünün olduğunu söyledi.

Şilili meşhur yönetmen ayrıca Tahran'da Cameran'a gidip merhum İmam Humeyni'nin (r.a) evini ziyaret etti.

Ziyaretinde de konuşan yönetmen İmam Humeyni'ye (r.a) aşık olup ona çok saygı duyduğunu belirtti.

Şilili darbe-karşıtı yönetmen İmam Humeyni'nin kaldığı yeri ziyaret ederken kendisini tuhaf bir hissin sardığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği Ammar Popüler Filmler Festivali'nin 2016 yılındaki etkinliğine 129 ülkeden 5000 eser katılıyor.

İslam Cumhuriyeti Uluslararası Ammar Popüler Filmler Festivali İran İslam kültürünü tanıtma amacını taşıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.