Los Angeles Weekly Dergisi, Raftan [2016] Filmini Önerdi

Los Angeles Weekly Dergisi, Raftan [2016] Filmini Önerdi

  Haziran 19, 2019

  928 Okunma

Los Angeles Weekly Dergisi: İran yapımı "Gitmek" filmini izlemeden geçmeyin

Los Angeles Weekly Dergisi, İran filmi, رفتن  Raftan (Gitmek) [2016] 'i önerdi.

ABD’de çıkan “Los Angeles Weekly” adlı dergi yayınladığı bir haberde İran yapımı “Gitmek” filmini okurlarına tavsiye etti.

ABD’de yayınlanan “Los Angeles Weekly” dergisi boş zamanlarda yapılacak en önemli akteviteler listesinde İran yapımı “Gitmek” filmini okurlarına önerdi.

Usta İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi’nin ölümü Dünya sinemasını en başarılı sanatçısından yoksun bıraktığını anlatan haberde, “Abbas Kiyarüstemi’nin yokluğuna rağmen İran her zamanki gibi sinema alanında bölgenin merkezini oluşturuyor. Bu bölgede son zamanlarda kendisini ispat eden kişi ise İranlı başarılı yönetmen Nevid Mahmudi’dir. Bu nedenle Mahmudi’nin üstlendiği “Gitmek” isimli film geçenlerde Afganistan’ın adına Oscar Ödülleri’nin yabancı film kategorisine aday olarak seçilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan insanların hikayesini anlatan “Gitmek” daha önce de Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Kerala Film Festivali’nin açılış töreninde gösterime girmişti. Yönetmen Mahmudi,  geçenlerde Uluslararası Busan Film Festivali’nin En İyi Yönetmen ödülüne sahip çıkmıştı. Ayrıca bu filmde başrolü üstlenen oyuncu Ferişte Hüseyni, Fas Film Festivali En İyi Bayan Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.