Mani Hakiki, Berlin Film Festivalinde Kendisine Sorulan Sorulara Öfkelendi

Mani Hakiki, Berlin Film Festivalinde Kendisine Sorulan Sorulara Öfkelendi

  Haziran 19, 2019

  945 Okunma

İranlı oyuncu, senarist ve yönetmen Mani Hakiki, Berlin Film Festivalinde kendisine yöneltilen siyasi sorulara köpürdü

خوك (The Pig / Domuz) (2018) adlı yeni filmini tanıtmak için gittiği Almanya'da; Berlin Film Festivalinin düzenlediği bir basın toplantısında kendisine sorulan siyasi sorulara öfke ile cevap verdi.

İranlı yönetmen Mani Hakiki, sonuçta iyi ya da kötü olan bir sanat eseri meydana getirdiklerini ve bu filmi nasıl çektiklerine ve ne mesaj taşıdığına dair soruların gelmesini umduğunu söyledi.

Ancak ne yazık ki kendisine hep “İran'da sansür var mı? İran'daki muhafazakârlar hakkınızda ne düşünüyor?” gibisinden soruların yöneltildiğini dile getiren Mani Hakiki, batı medyasının bu gibi İran aleyhindeki propaganda aracı sorularından artık bıktığını belirtti.

Konuşmasının devamında saçma sorulara çıkışan Mani Hakiki, “Sanki; “Filminizde nasıl olur da bu kadar güçlü kadınlar var?” der gibisiniz. Çünkü İran'da güçlü kadınlar çoktur ve filmimde ben onları göstermek istedim!”

Yönetmen sözlerine şöyle devam etti: “Sanatın, bizi birbirimizden ayıran bariyerleri kaldıran evrensel bir dil olduğunu unutmayalım.”

Röportajcılara da öfkelenen Mani Hakiki, “İran filmlerini neden bir sanat eseri olarak değil de tur rehberiymiş gibi düşünüyorsunuz?”

“Biz buraya ülkemizdeki durumu gösterip: “Bakın ne kadar da mağduruz. Gelip bize yardım edin.” demeye gelmedik ki!”

Mani Hakiki, sözlerinin sonunda insanları filmini bir sanat eseri olarak izlemeye davet etti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.