Mecidi’ye, Pekin Film Akademisinin Fahri Profesörlük ünvanı verildi

Mecidi’ye, Pekin Film Akademisinin Fahri Profesörlük ünvanı verildi

  Haziran 19, 2019

  512 Okunma

İran’ın tanınmış yönetmeni Mecid Mecidi’ye, Pekin Film Akademisi tarafından Fahri Profesörlük ünvanı verildi.

Pekin Film Akademisinde düzenlenen törende Mecid Mecidi’nin sinema ve film alanında üstün faaliyetlerinden dolayı Fahri Profesörlük ünvanı, Akademi Başkan Yardımcısı Jang Gian tarafından kendisine verildi.

Çin sinemasının tanınmış simaları ve geniş bir katılımcı heyetin katıldığı törende Mecidi’nin ‘’Gökyüzü Çocukları’’ ve ‘’Serçelerin Şarkısı’’ filmleri Akademi’nin eğitim filmleri olarak kayıtlara geçti ve gösterildi.

1950 yılında kurulan Pekin Film Akademisi, Asya kıtasının en büyük Film Akademisidir. Hükümete bağlı Akademi’de sinema ile ilgili bir çok bölümde dersler verilmektedir. 500 hoca ve eğitmenin faaliyet gösterdiği Akademide 3 düzeyde yönetmenlere eğitim veriliyor.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.