Meşhed ve Kerbela’da eş zamanlı olarak 1. Aşk Yolu Film Festivali düzenlenecek

Meşhed ve Kerbela’da eş zamanlı olarak 1. Aşk Yolu Film Festivali düzenlenecek

  Haziran 19, 2019

  984 Okunma

1. Uluslararası Mesir-i Aşk (Aşk Yolu) Film Festivalinde 18 İran filmi yarışacak

İran İslam Cumhuriyeti ve Irak'ta eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası 1. Aşk Yolu Fotoğraf ve Film Festivali'nde Erbain Yürüyüşü odaklı 18 film yarışacak.

Festivalin medya bildirisine göre; Ali Ğaffari'nin yönettiği “Gömülü Sır”, Fereydun Hasanpur'un “Ziba ve Ben”, Abbas Laciverdi'nin “Doğum Günü Partisi”, Resul Molla Gülipur'un “Hiva” ve en önemlisi Ahmet Rıza Derviş'in yönettiği “Rastakhiz / Diriliş Günü” filmi festivalin yarışma bölümüne katılacak.

Katılacak diğer eserler arasında, Cemal Şurce'nin “Onuncu Gece”, Şehram Esedi'nin “Kerbela Şahidi”, Ali Ruintan'ın “Kırık Kalp”, Resul Molla Gülipur'un “Ufuk” ve Ebu'l Kasım Talibi'nin “Boş Eller” filmleri yer alıyor.

1. Uluslararası Aşk Yolu Film Festivali 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında, İran'ın Meşhed eyaletinde ve Irak'ın Kerbela şehrinde eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Her yıl milyonlarca Müslüman, Kerbela vakasının yıldönümü olan Aşura gününün 40. gününde Erbain Yürüyüşlerine katılıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.